23. april 2010

Okei. Ein av mine "nye" favorittar sidan eg kom til Australia når det gjeld mat er hommus. Eg skreller og skjærer meg gulrøtter og brukar hommusen til dip.
Det er så nam. Heile tida har eg lurt på kva som eigentlig er inni denne dippen. Kva består hommus av? Utanpå står det "chickpea" utan at eg har forstått kva det eigentleg er.

Men i går fekk eg eit plutseleg behov for å finne ut kva chickpea eigentleg er. Så kor andre stader enn wikipedia? Eg pleier å gå inn på engelsk wikipedia, søke på den engelske sida etter det ein leiter etter, her chickpea, og gå ned å trykke på "norsk (bokmål)". Slik finn ein ut kva dei interessante engelske orda betyr.

Uansett, eg kom inn på denne norske wikipediaen. Kikkert? Nei, vent. Kikert. Ert. Ert? ERT? Et eg ERTER?

Visstnok består hommus av 77 % erter, så eg likar det visst. Hmm, skeptisk. Kanskje på tide å prøve ertestuing når eg kjem heim?

Har alltid tenkt på dette som "æsj"



Men eg tenker på dette som "nam"

Hmm..


Og, PS. Skal på konsert i kveld. SWITCHFOOT er i Sydney. Favorittbandet. Gler meg.

Ingen kommentarer: